02 януари 2022

Пюре от нахут и спанак с карамелизиран лук и орехи


50 г бейби спанак
250 г сварен нахут
сокът от 1 лимон
1 скилидка чесън
100 мл вода
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.кимион

2 глави лук
1 скилидка чесън
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.петмез
2-3 ореха

зърна нар

1. Пюрето се приготвя като всички продукти се блендират. 

2. Лукът се нарязва на полумесеци и заедно с нарязаният чесън и солта се бъркат в тиган на умерен огън. Добавя се и по малко вода на няколко пъти докато лукът омекне. Накрая се добавя петмеза и орехите, разбърква се и се оттегля от котлона.

3. Пюрето се изсипва в чиния и върху него се слагат лука с орехите и нара. Поръсва се с малко лют червен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар