01 януари 2022

Крем супа от тиква и сладък картоф


около 250 г тиква
1 сладък картоф (около 250 г)
1 глава лук
2 скилидки чесън
3-4 см джинджифил
1/2 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.кимион
1/2 ч.л.сол
сокът от половин лимон

1 парче тиква
червен пипер
лют червен пипер
кимион
сол

1. Нарязаните на парчета тиква, картоф, лук, чесън и джинджифил се заливат с вода да ги покрие и се варят на умерен огън за 15-20 минути. 

2. При готовата супа се добавят подправките и всичко се пасира (или се разбива в блендер).

3. Докато се вари супата парчето тиква се нарязва на парченца, разбърква се с подправките и се изсипва в тава, покрита с хартия за печене. Пече се за 15-20 минути на 180 градуса С. 

4. Върху сервираната крем супа се нареждат парченца от печената тиква. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар