15 януари 2022

Кафява леща с картофи и спанак

 


2 стръка праз
2 моркова
1 червена пиперка
2-3 скилидки чесън
200 г кафява леща, накисната предварително във вода за няколко часа
3 картофа
100 г бейби спанак
50 г кашу (или слънчогледови семки)
1 ч.л.сминдух
1 ч.л.чубрица
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.сол
лют червен пипер

1. Морковите, пиперката, праза и чесъна се нарязват на парченца и заедно със солта и малко вода се задушават. Като омекнат се добавят подправките, нарязаните на парчета картофи и лещата. Разбърква се всичко и се налива вода или зеленчуков бульон(около 1-2 пръста над зеленчуците). 

2. Вари се всичко на умерен огън за около час. Като е готова лещата кашуто(или семките) се блендират с малко от течността в ястието и се излива всичко в лещата. Добавя се и спанака, и всичко се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар