13 януари 2022

Салата с печени зеленчуци и сос от печен чесън

 


1 сладък картоф
1-2 земни ябълки
2 глави лук
2-3 моркова
1 ч.л.червен пипер
2-3 глави чесън
сокът от половин лимон
1 ч.л.тахан
сол
вода
червени и зелени марулки

1. Картофа, морковите, лука и земните ябълки се почистват и нарязват на парченца. Разбъркват се с червеният пипер и малко сол. Изсипват се в голяма тава, покрита с хартия за печене. Разпределят се равномерно по дъното на тавата. Слагат се и целите глави чесън. Всичко се пече за 35 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.

2. Сосът се приготвя като печените глави чесън се разрязват напречно през средата и се изтисква вътрешността им. Разбърква се с тахана, лимоновия сок, малко сол и няколко лъжички вода.

3. Печените зеленчуци се нареждат върху марулите и се поливат със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар