22 февруари 2021

Макарони с лук, тахан, лимон и мащерка


За една порция:
60 г макарони (тези са от леща и кестени)
1 глава лук
1 скилидка чесън
50 г тахан от кашу (или друг вид)
1 суп.л.брашно от тапиока
сокът от половин лимон (или 1-2 капки масло от лимон)
прясна мащерка
сол

1. Макароните се сваряват за 3-4 минути във вряща вода. 

2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с малко вода и сол се задушават докато омекнат. Таханът и брашното се блендират със 100 мл вода и се изсипват при лука. Бърка се 1-2 минути докато се сгъсти. 

3. Добавят се макароните заедно с около 1 чаша от водата в която са се варили. Бърка се още 2-3 минути. Оттегля се от котлона. Като изстине малко се добавя лимоновия сок и мащерката. Разбърква се и се сервира. Поръсва се с малко мащерка и настъргана кора от лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар