19 февруари 2021

Бонбони с малини и тахан


За около 20 бр.:
150 г меки фурми без костилки
100 г лешников (или друг вид) тахан
50 г брашно от рожков
100 г замразени малини
3-4 суп.л. кокосови стърготини

1. Фурмите се белят и накълцват на ситно или намачкват на пюре. Добавят се тахана и рожкова. Замразените малини се натрошават в чопъра за кратко и се добавят към останалите продукти. Разбърква се добре с лъжица.

2. Правоъгълна тавичка за кекс (около 20х8 см) се покрива с хартия за печене. Вътре се изсипва получената смес и с лъжицата се разпределя равномерно по дъното. Прибира се във фризера за поне 20 минути, след което се вади и нарязва на квадратни бонбони, които се овалват в кокосовите стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар