18 февруари 2021

Канелени понички

 


За 15-16 бр.:
100 г фини овесени ядки
70 г бадеми
1/2 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л.сода бикарбонат
4 суп.л. (40 г) кокосова захар
1 ч.л.канела
220 мл бадемово мляко (или вода)
1 ч.л.лимонов сок

1. Овесените ядки и бадемите се смилат на брашно. Смесват се в купа. Добавят се содата, бакпулвера, канелата и захарта. Разбърква се с лъжица. Млякото (водата) се смесва с лимоновия сок и се изсипва при сухата смес. Разбърква се добре.

2. От получената смес се изсипва по 1 суп.л. във всяко гнездо във форма за понички и се пекат по 10-тина минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар