24 февруари 2021

Бонбони от леща



За 17-18 бр.:
150 г черна леща
3-4 картофа (около 400 г)
1 морков (около 100 г)
1 ч.л.сол
1-2 стръка зелен лук
1 стрък пресен чесън
1/2 връзка копър

За овалване:
20 г бял сусам
20 г черен сусам
70 г орехи

1. Лещата се залива с вода и се оставя да престои поне 10-12 часа, след което се измива добре и се слага да се вари в 500 мл вода. Като изври водата (за около 45-50 минути) се оттегля от котлона и се оставя да изстине.

2. Картофите и морковът се почистват и се варят на пара за 20-25 минути. Още горещи се намачкват с вилица и се разбъркват с лещата. Добавят се солта и накълцаните лук, чесън и копър. Разбърква се много добре сместа. Оформят се топчета, които се овалват в смлените орехи и сусам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар