22 февруари 2021

Торта с просо и райски ябълки

 


За основата:
100 г просо
30 г брашно от рожков
100 г мед (или друг течен подсладител)
100 г слънчогледов тахан
60 г смлени орехи

За крема:
200 г кашу
2 райски ябълки
ванилия

За заливката:
2 райски ябълки

1. Просото се сварява в 350 мл вода за 20-тина минути.

2. Изстиналото просо се разбърква с останалите продукти за блата. Получената смес се изсипва в тортена чиния в която е поставен ринг за торта. С помощта на лъжица се разстила по дъното на чинията.

3. Кашуто се залива с вода и се оставя да престои поне 4 часа след което се измива и заедно с почистените райски ябълки и ванилията се блендира до получаването на гладък крем. Изсипва се върху основата.

4. За заливката се блендират райските ябълки и се залива тортата с тях. 

5. Оставя се няколко часа в хладилника да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар