19 ноември 2019

Картофени крокети


1 кг картофи
180 г брашно от нахут
120 г брашно от тапиока
1 суп.л.сол

1. Картофите се варят на пара за 30 минути, след което още горещи се намачкват с вилица.

2. Като се охладят леко картофите се добавят и останалите съставки. Омесва се меко тесто (ако е необходимо се добавя още малко брашно).

3. От тестото се късат топчета, които се правят на фитили (около 1 пръст дебели) и се режат на парченца (около 3 см дълги).

4. Така нарязаните картофени хапки се изсипват във вряща вода, след около 2-3 минути изплуват на повърхността на тенджерата и се вадят.

5. Може и така да се консумират, но са много по-вкусни ако след това се запекат в тиган с малко мазнина за 5-6 минути (така стават хрупкави отвън и меки отвътре).

6. Може да се сервират с доматен сос, лютеница или чеснов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар