31 май 2018

Салата от пресни картофи, авокадо и аспержи


1-1.200 кг пресни картофи
1 авокадо
сокът от 1 лимон
1 ч.л.сол
500 г аспержи
1 стрък зелен лук

1. Картофите се сваряват или изпичат във фурната. Оставят се добре да изстинат.

2. Аспержите се запичат на грил тиган (или сваряват на пара) за 3-4 минути.

3. Обеленото авокадо се блендира със солта, сокът от лимон и малко вода.

4. Изстиналите аспержи се нарязват на парченца (3-4 см дълги), картофите, ако са по-едри, също се нарязват на по-малки парчета. Разбъркват се със сосът от авокадото и получената салата се изсипва в купа.

5. Лукът се нарязва на колелца и се разпределя върху салатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар