24 май 2018

Сурова торта с манго


За блата:
200 г орехи
250 г фурми
50 г пуканки от просо
2 суп.л.какао
2 суп.л.мед

За крема:
1 манго
200 г кашу
5 суп.л.(25 г) разтопено кокосово масло
1 суп.л.мед

100 г пресни боровинки

1. Орехите и кашуто се заливат с вода и се оставят поне за 4 часа да престоят.
2. Фурмите се накисват във вода за 20-тина минути след което се белят и им се махат костилките. Пасират се заедно с 50 мл вода.
3. Орехите се натрошават в чопър и се дабавят към пасираните фурми. Добавят се пуканките от просо, какаото и меда. Всичко се разбърква добре с лъжица и се изсипва в плоска чиния, в която е поставен ринг за торта.
4. Крема се прави като в блендер се поставят всички продукти и се блендира докато се разбият много добре кашуто и мангото.
5. Крема се изсипва върху блата, заравнява се и отгоре се разпределят боровинките.



Няма коментари:

Публикуване на коментар