13 май 2018

Баница с лапад и ориз


3 кори за баница печени на сач
2 връзки лапад
2/3 ч.ч.(от 250 мл) ориз
1 връзка зелен лук
1 стрък пресен чесън
1 връзка джоджен
1 суп.л.сол

1. Почистените и нарязани лапад, лук и чесън се задушават с 5-6 суп.л. олио и солта. Като се задушат се добавя измитият ориз, бърка се няколко минути и се добавя 400 мл. вода.

2. След 10-тина минути се добавя и нарязаният джоджен и сместа се оттегля от котлона.

3. Поизстиналата плънка се разпределя между трите кори, които се навиват и поставят в намазана с олио тава.

4. Отгоре баницата се намазва с олио и се пече на 180 градуса С за около 35-40 минути.

5. Горещата баница се напръсква с вода и се завива с кърпа докато изстине.

Няма коментари:

Публикуване на коментар