21 май 2017

Пълнени тиквички с киноа и зеленчуци


6 по-малки тиквички
3 стръка зелен лук
1 морков
1 червена пиперка
1 зелена пиперка
100 г киноа
магданоз
4-5 суп.л. олио
сол

1. Киноата се накисва във вода за около час, след което се сварява във 250 мл вода.
2. Тиквичките се нарязват на половинки и се издълбават с помощта на лъжичка.
3. Зеленият лук, заедно с нарязаните на парченца морков и пиперки се задушават в олиото, добавя се 1 суп.л.сол и накълцаната вътрешност от тиквичките и се задушава докато сместа остане без течност. Добавя се нарязан на ситно пресен магданоз и сварената киноа, и всичко се разбърква добре.
4. Тиквичките се нареждат в тавичка и се пълнят със сместа от зеленчуци и киноа. Налива се вода в тавичката, полива се с малко олио и се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса С фурна за около 45-50 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар