01 май 2017

Овесени ореховки с фурми

За около 45 бр.:

150 г орехи
150 г фурми
150 г фини овесени ядки
50 г мед
50 г кокосово масло

1. Орехите и фурмите се накисват за няколко часа във вода.
2. На фурмите се махат ципите и костилките, и се смилат със 100-120 мл вода докато станат на пюре.
3. Орехите се смилат на по-едри парченца.
4. Всички продукти се смесват в купа и се разбъркват добре с лъжица.
5. В тава, покрита с хартия за печене, се слага на малко разстояние едно от друго по 1 ч.л.от сместа и с ръка се оформят леко сплескани сладки.
6. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 15-20 минути,

Заб. Перфектни са и сурови като се правят на топчета, могат да се овалят в кокосови стърготини или смлени ядки, и се прибират в хладилник да стегнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар