01 май 2017

Соден хляб от лимец със сушени домати и семки


500 г лимецово брашно
1 ч.л. сушен босилек
1/2 ч.л. сол
около половин шепа слънчогледови и тиквени семки
450 мл вода
5-6 сушени домата, нарязани на парченца
1 ч.л. сода бикарбонат
2 суп.л. ябълков оцет

1. В купа се разбъркват брашното, босилека, семките и солта.

2. Доматите се накисват във водата за 10-тина минути, след което се добавят содата и оцета, разбърква се добре и се изсипва при брашното. Всичко се разбърква и се изсипва в продълговата форма за кекс (25-30 см), покрита с хартия за печене.

3. Пече се в предварително загрята на 170 градуса С фурна за около 70-80 минути (проверява се с клечка за зъби дали е сух вътре).

4. Като се извади от фурната се напръсква с вода и се завива в кърпа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар