11 август 2013

Тарт татен с бутер тесто и нектарини

4 нектарини
75 г масло
75 г захар

400 г бутер тесто

  1. Нектарините се измиват добре и се режат на парченца.
  2. Маслото и захарта се слагат в тефлонов тиган на котлона. Като започне да покафенява захарта се изсипват нектарините и сместа се разбърква 5-6 минути, докато омекнат леко нектарините.
  3. Изсипват се в тавичка с диаметър 25 см и отгоре се покриват с охладеното бутер тесто. Правят се 3-4 дупки в тестото и се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 30-тина минути.
  4. След като се извади от фурната се оставя леко да се охлади и се обръща в чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар