31 август 2013

Печен патладжан с домати, сирене и кашкавал

3-4 бр. (около 1 кг.) патладжан
1 кг.домати
2 червени пиперки
½ връзка магданоз

150 г сирене
150 г кашкавал
брашно
олио


  1. Патладжаните се белят и нарязват на филии. Посоляват се и се оставят за 30 минути. След това се измиват добре. Овалват се в брашно и се отупват за да падне излишното брашно. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Посоляват се и се поливат с малко олио. Пекат се на 180 градуса около 25-30 минути.
  2. Доматите се настъргват и се разбъркват с нарязаните на парченца пиперки и накълцаният магданоз.
  3. Половината от изпечените патладжани се нареждат в намазана с олио тава. Заливат се с половината от настърганите домати и се полива с 2-3 суп.л.олио. Отгоре се поръсва с натрошеното сирене и се нареждат останалите патладжани. Залива се с останалите домати.
  4. Пече се на 180 градуса С 30-35 минути, изважда се, поръсва се с настърганият кашкавал и се допича още 10-тина минути (докато се зачерви кашкавала).

Няма коментари:

Публикуване на коментар