11 август 2013

Канелен кекс

60 г масло
1 ч.ч.(от 200 мл) кристална захар
2 яйца

2 ч.ч.брашно
¼ ч.л.сол
1 пак.бакпулвер
1 ванилия

1 ч.ч.заквасена сметана

¾ ч.ч.смлени орехи
¾ ч.ч.кристална захар
1 суп.л.канела

  1. Мекото масло и захарта се разбъркват с миксер за 3-4 минути. Добавят се яйцата едно след друго, като след всяко се разбива с миксера за минута.
  2. Брашното се смесва със солта, бакпулвера и ванилията. Разбърква се и се добавя на 3-4 пъти към маслената смес като се добавя и заквасената сметана.
  3. В купичка се смесват и разбъркват орехите, захарта и канелата.
  4. В правоъгълна кексова форма (22х12 см), покрита с хартия за печене, се изсипва 1/3 от тестото, поръсва се с 1/3 от канелената захар, отгоре се изсипва втората третина от тестото, отново се поръсва с канелена захар и най-отгоре се изсипва останалото тесто и се поръсва с останалата захар.
  5. Пече се на 180 градуса С за около час.


Няма коментари:

Публикуване на коментар