24 декември 2022

Зелеви сарми с праз, ориз и сушени сини сливи


1 кисела зелка
1 ч.ч.ориз
3-4 стръка праз
1-2 шепи сушени сини сливи
сол
червен пипер
кимион
черен пипер

1. Киселото зеле се разделя на листи. Най-малките листа се накълцват на ситно.

2. Празът се нарязва на ситно и заедно с малко сол и вода се задушава. Като омекне се добавя накълцаното кисело зеле и ориза. Бърка се 2-3 минути след което се оттегля от котлона. Добавят се накълцаните сини сливи и подправките. Разбърква се всичко добре.

3. Във всеки лист от киселото зеле се слага по 1 суп.л. от плънката и се завиват на стегнати сарми. 

4. Нареждат се в тенджера и върху тях се слага една чиния. 

5. Заливат се с около 4 чаши вода и се оставят на слаб огън да се готвят докато поемат цялата течност (около час и половина).

Няма коментари:

Публикуване на коментар