03 декември 2022

Кюфтета от тиква, червен боб и киноа с чеснов сос

 

За 12 бр.:
180 г печена (или сварена на пара) тиква
170 г консервиран червен боб
230 г сварена киноа
50 г брашно от нахут
50 г фини овесени ядки
1/2 ч.л.сол
1 ч.л. от този микс подправки https://ekaterinazheleva.blogspot.com/2022/08/blog-post_23.html?m=1

За соса:
30 г кашу
50 г слънчогледови семки
1-2 скилидки чесън
сокът от половин-един лимон
малко сол

1. В купа се разбъркват намачканите с вилица боб, тиква и киноата. Добавят се брашното, овесените ядки и подправките. Разбърква се всичко добре и с помощта на 2 лъжици в тава, покрита с хартия за печене, се оформят сплескани кюфтета. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути. 

2. Сосът се приготвя като всички продукти заедно със 70-80 мл вода се разбиват в блендер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар