21 декември 2022

Кокосови бонбони

150 г кашу
200 г кокосов крем
100 г кокосови стърготини
100 г мед (или друг течен подсладител)
50-60 бадема

20-30 г кокосови стърготини

1. Кашуто се накисва предварително във вода за няколко часа. 

2. Бадемите се поставят в тавичка, покрита с хартия за печене и се пекат на 180 градуса С за 10 минути.

3. Кокосовият крем се потапя с опаковката в гореща вода за да се втечни и се излива в блендера. Добавят се отцеденото кашу и меда. Разбива се всичко добре и се изсипва в купа. Добавят се кокосовите стърготини и се разбърква всичко с лъжица.

4. От получената смес се оформят бонбоните като във всеки се поставя по един бадем. Всеки бонбон се овалва в кокосови стърготини.

5. Прибират се в хладилник за да стегнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар