10 май 2022

Веган миш-маш

 

1 глава лук
2-3 печени червени пиперки
1-2 смлени домата
1/2 ч.л.сол
2 суп.л.смляно ленено семе
40 г нахутено брашно
250 мл вода
пресен риган

1. В купа се разбъркват смляното ленено семе, брашното от нахут и водата.

2. Лука се нарязва на ситно и заедно с малко вода и солта се задушава. След 2-3 минути се добавят нарязаните пиперки и доматения сос. Бърка се 4-5 минути докато се поизпари течността им. Накрая се добавят и разтворените във водата брашно и ленено семе. Бърка се още няколко минути докато се сгъсти сместа. Прехвърля се в чиния и се поръсва с накълцан пресен риган.

И видео:
https://www.youtube.com/watch?v=vl9kdN8aoA4

Няма коментари:

Публикуване на коментар