30 април 2022

Десерт с нахутено брашно и фурми


260 г брашно от нахут
100 г фурми без костилки
80 г кокосова захар
400 мл вода
50 г натурален шоколад

1. Брашното се изсипва в тиган (или тенджера) и при непрекъснато бъркане се пече на умерен огън за 4-5 минути (докато започне да покафенява). 

2. Печеното брашно се пресява и се разбърква с нарязаните на парченца фурми.

3. Водата и захарта се смесват в тенджера и сместа се оставя да ври на слаб огън за десетина минути. Добавя се постепенно брашното и фурмите като се бърка с лъжица. Бърка се няколко минути и полученото лепкаво тесто се изсипва в правоъгълна тава (около 25х18 см), покрита с хартия за печене. 

4. Шоколадът се разтапя и се украсява десерта с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар