23 април 2022

Кокосов сладкиш

 


200 г кокосов крем
100 г мед
75 г кокосови стърготини
100 г натурален шоколад
3 капки етерично масло от портокал

1.Пакетчето или бурканчето с кокосовият крем се потапя в гореща вода за да се втечни крема. Вече в течно състояние крема се разбърква с меда и кокосовите стърготини. Изсипва се в правоъгълна форма за кекс (около 32х12 см), покрита с хартия за печене. 

2. Шоколадът се разтапя и се разбърква с маслото от портокал (което може и да се пропусне). Излива се върху кокосовата основа. Поръсва се с малко кокосови стърготини. Прибира се в хладилника за 30-тина минути и преди да е стегнал напълно шоколада десерта се нарязва на парченца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар