03 април 2022

Шоколадов сладкиш с авокадо

За блата:
1 авокадо (160-170 г почистено)
2 суп.л.чиа
2 суп.л.(50 г) лешников тахан
250 мл вода
180 г фини овесени ядки
100 г кокосова захар
2 суп.л.брашно от рожков
80 г бял шоколад, нарязан на парченца
1.5 ч.л. бакпулвер
0.5 ч.л.сода бикарбонат

За заливката:
50 г натурален шоколад
50 г лешников тахан

1. В блендер се разбиват авокадото, чиата, тахана и водата. Получената смес се изсипва в купа. Добавят се и останалите продукти. Всичко се разбърква с лъжица и се изсипва в правоъгълна тава (18х25 см), покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 40 минути. 

2. Заливката се получава като шоколада и тахана се разбъркват в тенджера на слаб огън. Оставя се малко да се охлади и се излива върху сладкиша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар