05 февруари 2022

Зелена салата с печени тиква и брюкселско зеле


12-13 броя брюкселско зеле
1 парче тиква
кимион, кориандър, канела, червен пипер

1 маруля
1 червена пиперка
2 стръка зелен лук
2 стръка пресен чесън
сокът от 1 лимон
зърна нар

1. Брюкселското зеле се разполовява и заедно с нарязаната на парченца тиква се разбъркват с подправките. Изсипват се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25 минути.

2. Марулята се нарязва на ситно и се разбърква с накълцаните пиперка, лук и чесън. Овкусява се с лимоновия сок и се изсипва в купа. Отгоре се изсипват печените тиква, брюкселското зеле и нара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар