16 февруари 2022

Тиквен пай с кокосово брашно

 


За основата:
85 г разтопено кокосово масло
70 г петмез от фурми
20 мл вода
150 г кокосово брашно

За крема:
500 г сварена на пара тиква
90 г мед
1-2 ч.л.канела
1 суп.л.кокосово брашно

2 суп.л.кокосова захар
1 шепа орехи

1. Продуктите за блата се смесват в купа и полученото тесто се изсипва във форма за пай(22-24 см). С пръсти се притиска по дъното и страните на формата. Пече се 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.

2. Продуктите за крема се блендират и се изсипва в опечената основа. Заглажда се с лъжица.

3. Захарта и орехите се карамелизират в тиган като се добавя и малко вода, и се изсипват върху крема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар