24 февруари 2022

Макарони от червена леща със сос от тиквичка, спанак и грах

                                         

За една порция:
60 г макарони (от червена леща)
1 тиквичка (по-малка)
2 шепи пресен спанак
7-8 суп.л.консервиран грах
половин връзка магданоз
1-2 стръка пресен чесън
сокът от половин лимон
малко сол
орехи

1. Макароните и нарязаната на едри парчета тиквичка се изсипват във вряща вода. Варят се 6-7 минути след което се прецеждат. 

2. Тиквичката се блендира заедно със спанака, магданоза, половината грах, чесъна, лимоновия сок и солта. 

3. Макароните се разбъркват със соса и останалия грах и се изсипват в чиния. Поръсват се с няколко орехови ядки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар