12 септември 2020

Салата от киноа с печен фенел и моркови


250 г сварена киноа
1 глава фенел
2-3 моркова
50 г бадеми
пресен магданоз

сокът от 1 портокал
сокът от 1 лимон
1/2 ч.л.сол
1 ч.л. мед

1. Фенелът се почиства, измива и нарязва на шайби. Морковите се белят и нарязват по диагонал. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Посоляват се леко и се пекат за 30-35 минути на 180 градуса С.
2. Бадемите се запичат на тиган за около 7-8 минути.
3. Предварително сварената киноа се разбърква с печените моркови, фенел и бадеми. В купичка се разбъркват двата сока, солта и меда и се излива върху салатата. Добавя се и накълцаният магданоз и всичко се разбърква много добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар