За 6-7 бр.:
1 тиквичка (около 200-250 г)
150 г брашно от нахут
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз (накълцан на ситно)
1 ч.л.куркума
черен пипер
сол
1. В купа се изсипва брашното. Добавят се подправките и 200 мл вода. Разбърква се добре.
2. Лукът и чесънът се нарязват на парченца и се задушават на слаб огън с малко вода. Като омекнат се изсипват в купата при брашното.
3. Тиквичката се настъргва и се добавя към останалите продукти. Разбърква се.
4. От получената смес се изсипва по 1 суп.л. в добре загрят тиган, намазан с малко мазнина. Пекат се по 2-3 минути от едната страна след което се обръщат да се запекат и от другата страна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар