27 юли 2020

Пълнени пиперки с шарен боб и киноа


400  г сварен боб (бял, шарен или черен)
200 г сварена киноа
1 глава лук
3 скилидки чесън
1-2 домата, нарязани на парченца
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.сол
пресен магданоз, накълцан на ситно
пресен джоджен, накълцан на ситно
кимион
черен пипер

4 пиперки

1. Лукът и чесъна се нарязват на парченца и заедно със солта и малко вода се задушават докато омекнат. Добавят се доматите. Разбърква се и се оставя на слаб огън докато им поизври течността. Накрая се добавят предварително сварените боб, киноа и подправките. Разбърква се добре и се оставя още 2-3 минути да поври. 

2. Пиперките се почистват от дръжките и семките и се разрязват на половинки по дължина. Пълнят се с готовата смес и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

3. Пекат се за около 30-35 минути на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар