27 септември 2020

Паниран карфиол със слънчогледов сос



1 глава карфиол
За панировката:
50 г смлени овесени ядки
30 г брашно от тапиока (или 30 г смлени бадеми)
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. куркума
кимион
черен пипер
30 г тахан (бадемов, лешников, слънчогледов, сусамов)
120-130 мл вода

За соса:
100 г слънчогледово семе
10 маслини без костилки
сокът на 1 лимон
половин връзка магданоз
сол
100 мл вода

1. Карфиолът се нарязва на малки розички.
2. Приготвя се панировката като сухите съставки се разбъркват в купа. Таханът и водата се разбиват за кратко в блендера след което се изсипват при сухата смес. Всичко се разбърква добре с лъжица. Изсипват се розичките карфиол вътре и хубаво се разбъркват. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
3. Карфиолът се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30 минути.
4. Сосът се приготвя като всички съставки се блендират.


Няма коментари:

Публикуване на коментар