12 септември 2020
Кюфтета от червена леща, нахут и сладък картоф
100 г червена леща
250 г сварен нахут
1 сладък картоф (около 300 г)
3 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сол
черен пипер
1. Лещата се сварява в 200 мл вода за около 15 минути (докато се поеме цялата течност).
2. Сладкият картоф се бели и нарязва на парченца. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Добавят се и почистените скилидки чесън. Пекат се на 180 градуса С за около 30 минути.
3. В купа се смесват всички продукти. Намачкват се с вилица, като се оставят и по едри парченца. Разбърква се добре и се оформят 12 кюфтета. Нареждат се в тава покрита с хартия за печене. Пекат се за около 30-35 минути на 180 градуса С.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар