За 8 бр.:
360 г консервирана царевица (отцедена)
100 мл вода
6 суп.л.брашно от нахут
6 суп.л.оризово брашно
1 ч.л.сол
1 ч.л.червен пипер
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
черен пипер
1. Царевицата и водата се блендират за кратко в блендер (така че да останат по-едри парчета царевица). Получената смес се изсипва в купа. Добавят се накълцаните магданоз, зелен лук и останалите продукти. Всичко се разбърква добре с лъжица.
2. В тиган се добавя малко мазнина и се нагорещява. Изсипва се по една препълнена лъжица от сместа и с помощта на лъжицата се сплесква за да се получи кюфте. Печат се на умерен котлон за около 4-5 минути, след което внимателно се обръщат, добавя се още малко мазнина и се запичат за още 4-5 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар