28 април 2019

Пикантен печен нахут


700-800 г нахут (сварен или консервиран)
1 суп.л. червен пипер
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. смлян кориандър
1 суп.л. сол
5-6 суп.л. олио, зехтин или разтопено кокосово масло

1. Мазнината се смесва с всички подправки, разбърква се и се добавя добре отцедения нахут.
2. Разбърква се добре и се изсипва в голяма тава(така че да е на един ред нахута), покрита с хартия за печене.
3. Пече се в предварително загрята на  180 градуса С фурна за около 30 минути, като на 15-тата минута се разбърква.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар