28 март 2019

Сусамки, но не съвсем




1/2 ч.ч. (90 г) сурова киноа
1/4 ч.ч. (40 г) фини овесени ядки
1/3 ч.ч. (50 г) сурово тиквено семе
1/3 ч.ч. (50 г) сурово слънчогледово семе
2 суп.л.чиа
3 суп.л.сусам
2 суп.л.кокосова захар
щипка сол

2-3 суп.л.разтопено кокосово масло
3 суп.л.(90 г) петмез от фурми

1. Всички сухи съставки се разбъркват в купа.
2. Кокосовото масло и петмеза от фурми се разбъркват за 2-3 минути на слаб огън. Изсипват се при сухите съставки и всичко се разбърква добре с лъжица.
3. Получената смес се изсипва в правоъгълна тава покрита с хартия за печене. С помощта на лъжицата се разстила на тънък пласт.
4. Пече се в предварително загрята на 160 градуса С фурна за 15-20 минути.
5. Оставя се да изстине добре след което се начупва на парченца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар