26 септември 2018

Суров боровинков пай

За основата:
250 г фурми
100 г кашу
50 г кокосови стърготини
4 суп.л.кокосово мляко
(3 суп.л.кокосово брашно)

За крема:
500 г замразени боровинки
1 праскова
120 г фурми
4 суп.л.кокосово мляко


1. Кашуто се накисва за няколко часа във вода, след което се пасира заедно с кокосовото мляко и почистените от костилките фурми. Разбърква се с кокосовите стърготини. Ако сместа се получи по-рядка се добавят няколко лъжици кокосово брашно. Получената смес се изсипва и заравнява в чиния, в която е поставен ринг.
2. Боровинките се размразяват и отцеждат от водата. Половината се отделят, а останалите се пасират заедно с обелената и нарязана праскова, и изчистените от костилките фурми. Пасираната смес се разбърква с целите боровинки и кокосовото мляко.
3. Полученият крем се изсипва върху основата и се оставя за няколко часа в хладилник.




Няма коментари:

Публикуване на коментар