26 септември 2018
Милинки
500 г брашно
200 мл вода
1 пак.суха мая
2 яйца
1 ч.л.сол
2 ч.л.захар
За заливката:
50 г масло
4 суп.л.олио
2 суп.л.брашно
1/4 ч.л.сол
1. Топлата вода се разбърква с маята и се изсипва при брашното. Добавят се яйцата, солта и захарта. Омесва се меко тесто от което с намазнени ръце се правят топчета и се нареждат в тава (30-32 см), намазана с олио, като се оставя малко разстояние между топчетата.
2. Тавата се покрива с кърпа и се оставя за около час да втасат милинките.
3. За заливката - маслото се разтопява и се смесва с олиото, брашното и солта.
4. Втасалите милинки се заливат със заливката и се слагат да се печат в загрята на 180 градуса С фурна за около 30 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар