26 септември 2018

Салата от киноа с ядки, спанак и краставица

За 1-2 порции:
60 г киноа (трицветна)
200 мл вода
1/2 лимон
1/2 ч.л.сол

1 шепа ядки (орехи, бадеми, лешници)
2 шепи бейби спанак
1/2 краставица

За соса:
2 суп.л.тахан (бадемов, лешников)
2 суп.л.зехтин
1/2 ч.л.сол
1/2 лимон
2-3 суп.л.вода

1. Киноата се измива и се добавя към врящата вода, като се добавя и сокът от половин лимон и солта. Вари се на слаб огън около 15-20 минути (докато поеме водата).
2. Ядките се натрошават на едро и се запичат на тиган за около 5-10 минути.
3. Сосът се приготвя като всички продукти се смесят в блендер, чопър, или просто се разбъркат с вилица.
4. Сварената киноа се смесва със спанака, нарязаната с белачка на тънки филийки краставица, запечените ядки и соса. Всичко се разбърква с лъжица и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар