26 септември 2018

Бобени кюфтета с оризово брашно

За 20 кюфтета:
250 г бял боб
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
1 глава лук
5 суп.л.оризово брашно
1 ч.л.сол
1/2 ч.л.черен пипер
1/2 ч.л.кимион
1/2 ч.л.куркума
1/2 връзка магданоз
4 суп.л.олио

1. Сухият боб се накисва за няколко часа във вода, след което се сварява добре и се намачква с вилица.

2. Пиперките и лука се накълцват на ситно и се добавят към боба.

3. Добавят се и останалите съставки и всичко се разбърква добре с лъжица.

4. В покрита с хартия за печене тава се оформят кюфтетата, като се слага ринг, вътре се изсипва по 1-2 суп.л.от сместа и се заравнява, и така докато се оформят всички кюфтета.

5. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за около 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар