06 март 2023

Ферментирало сирене от бадеми

 

300 г сурови бадеми
1 1/2 ч.л.сол
сокът от половин лимон
250 мл вода
1 пакетче закваска за веган йогурт

120 мл вода + 1 суп.л.агар-агар

1. Бадемите се заливат с вода и се оставят да престоят поне 8 часа, след което се измиват и белят.

2. Обелените бадеми се прехвърлят в блендер. Добавят се солта, лимоновият сок и 250 мл вода. Разбива се всичко добре. Накрая се добавя закваската и се разбърква. Получената смес се оставя на топло място (аз я изсипах в купа, която поставих в мултикукъра на програма Су Вид, нагласих градусите на 39 и оставих за 10 часа вътре).

3. Агар-агара се слага в тенджера, добавя се водата и се разбърква. Оставя се сместа на слаб огън да ври за 2-3 минути като се бърка през цялото време. Изсипва се при заквасеното сирене и се разбърква.

4. Готовата смес се изсипва в тава, покрита с домакинско фолио и се прибира в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар