02 март 2023

Сладки гофрети с брашно от маниока и плодов сос


За гофретите:
45 г брашно от маниока
45 г фини овесени ядки, смлени на брашно
45 г просо, смляно на брашно
45 г киноа, смляна на брашно
1 ч.л.бакпулвер
2 суп.л. кокосова захар
1/2 ч.л.канела
1/4 ч.л.кардамон
1 банан
150-160 мл вода

За соса:
1 банан
1 шепа замразени ягоди
1 шепа замразени горски боровинки

1. Всички сухи съставки се разбъркват в купа. 

2. Банана и водата се разбиват в блендер и се изливат при сухите съставки. 

3. Разбърква се всичко с лъжица и в нагорещен гофретник се слагат по 2-3 лъжици от сместа. 

4. Всяка гофрета се пече по 5-6 минути.

5. За соса продуктите се разбиват в блендер. Ако се разбият както са замразени се получава сладолед. Ако желаете по-течен да е соса трябва предварително малко да размразите ягодите и боровинките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар