09 декември 2019

Печени картофи с брюкселско зеле, лешници и нар


500 г брюкселско зеле
2-3 картофа (около 500 г)
50 г лешници
1 шепа зърна нар
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
2-3 суп.л.мазнина

1. Картофите се белят и нарязват на малки парчета. Брюкселското зеле се почиства и нарязва на половинки. Разбъркват се заедно с подправките и се изсипват в тава покрита с хартия за печене.
2. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за около 30 минути, след което се добавят лешниците, разбърква се леко и се пече още 10-15 минути.
3. Сервира се топло, поръсено с нара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар