17 декември 2019

Ароматни сладки с ядки, петмез и брашно от елда

 

50 г бадеми (ситно смлени)
70 г орехи (ситно смлени)
90 г брашно от елда
70-80 г петмез от фурми (рожков, черници)
50 мл вода (или пресен сок от портокали)
1 суп.л. чиа
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч.л.смлян джинджифил

1. Всички продукти се смесват в купа и се разбърква до получаване на лепкаво тесто.
2. Полученото тесто се изсипва върху лист хартия за печене. Отгоре се слага друг лист и така се разточва тестото (около 3 мм дебелина). Изрязват се формички, които внимателно се поставят в тава, покрита с хартия за печене.
3. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 15 минути (докато започнат леко да покафеняват).

Няма коментари:

Публикуване на коментар