17 декември 2019
Лава кейк
За 12 бр.:
200 г масло
200 г черен шоколад
7 яйца
250 г захар
125 г брашно
50 г какао
1. Маслото и шоколадът се разтапят на водна баня. Оставят се малко да се охладят.
2. Брашното и какаото се пресяват.
3. Яйцата и захарта се разбиват с миксер за 4-5 минути след което постепенно се добавят шоколадовата и брашнената смеси като се бърка внимателно с лъжица.
4. Полученото тесто се разсипва във формички за суфле или крем карамел (около 2/3 от обема да е запълнен).
5. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса С фурна за 10-11 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар