27 декември 2019

Постни шоколадови пастички с тиквичка


За блата:
1 тиквичка (около 200-250 г)
120 г слънчогледов тахан (може и с друг вид тахан)
60-70 мл вода

130 г фини овесени ядки (смлени на брашно)
150 г кокосова захар
40 г какао
50 г черен шоколад (накълцан на парченца)
1 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сода бикарбонат
ванилия
щипка сол

За крема:
200 мл кокосово мляко (пълномаслено)
50 г лешници
2 суп.л.какао
80 г фурми без костилки

1. Тиквичката се настъргва на едро ренде и се смесва заедно с тахана и водата. Разбърква се добре.
2. В друга купа се смесват сухите съставки, разбъркват се и се изсипват при мокрите.
3. Всичко се разбърква и полученото тесто се изсипва в тава (23х15 см), покрита с хартия за печене.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30-35 минути.
5. За крема  - всички съставки се блендират докато се получи хомогенен крем.
6. Кремът се изсипва върху блата и се оставя няколко часа в хладилник да стегне, след което се реже на пастички.

Заб. Може да се приготви и само като шоколадово брауни, без да се залива с крем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар