27 септември 2019
Макарони с карфиол и семки
За 2 порции:
120 г макарони(използвах пене от нахут и царевица)
половин глава карфиол
250-300 мл мляко (използвах бадемово)
1 ч.л.сол
1 шепа слънчогледови и тиквени семки
1. Карфиолът се сварява на пара за 5 минути. Отделят се няколко по-малки розички, а останалият карфиол със солта и млякото се пасират.
2. Отделеният карфиол с малко мазнина се запича на котлона за 2-3 минути. Добавят се семките, посолява се леко, бърка се още 2-3 минути и се оттегля от котлона.
3. Макароните се сваряват и се разбъркват със соса. Изсипват се в чиния и се поръсват с карфиола и семките.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар