За блата:
280 г фини овесени ядки
80 г бадеми (орехи, лешници)
2 добре узрели банана
60 г петмез от фурми
80 г кокосови стърготини
За шоколадовия пълнеж:
200 г фурми (или 100 г фурми + 100 г стафиди)
2 добре узрели банана
60 г тахан (слънчогледов, бадемов, лешников)
45 г какао ( или 25 г какао + 20 г брашно от рожков)
50-100 мл вода
щипка сол
1. Половината от овесените ядки заедно с бадемите се смилат на брашно, след което се разбъркват с останалите овесени ядки, петмеза и намачканите с вилица банани. Всичко се разбърква добре.
щипка сол
1. Половината от овесените ядки заедно с бадемите се смилат на брашно, след което се разбъркват с останалите овесени ядки, петмеза и намачканите с вилица банани. Всичко се разбърква добре.
2. В правоъгълна тава (23х15 см) се изсипва 3/4 от сместа и се заравнява по дъното. Към останалата смес се добавят кокосовите стърготини и се разбърква добре.
3. За шоколадовият пълнеж всички съставки се блендират докато се получи хомогенна смес. Изсипва се върху блата в тавата. Отгоре се разпределя останалото тесто.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар