06 септември 2019

Сладкиш с овесени ядки, стафиди и нахут


1 бурканче (250 г) сварен нахут
120-150 мл бадемово (кокосово мляко) или вода
80 г тахан (слънчогледов, лешников, бадемов)
сокът на половин лимон

180 г фини овесени ядки (смлени на брашно)
100 г кокосова захар
1 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сода бикарбонат
шипка сол
50 г стафиди
80 г черен шоколад(накълцан на по-едри парченца)

1. В блендер се слагат отцеденият нахут, млякото (водата), тахана и лимоновият сок. Блендира се няколко минути докато се разбие добре всичко.
2. В купа се смесват останалите съставки, изсипва се течната смес и всичко се разбърква добре с лъжица.
3. Полученото тесто се изсипва в правоъгълна тава (около 23х15 см) покрита с хартия за печене.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар